Vardagslyx

För att piffa upp vardagen lite så älskar jag att äta något extra gott. Varför ska den goda maten bara få dukas fram när det är helg eller festliga tillfällen? Det finns ju så mycket som känns lite lyxigt men ändå är så otroligt enkelt. I veckan blev det därför räkfrossa på altanen. Till de goda, färska räkorna åt vi surdegsbröd från Ronaldos som hade fått lite olivolja och flingsalt på sig innan de grillades i ugnen. Till detta gjorde jag också en citronaioli som jag tycker är gott till skaldjur. Jag gillar när man får en frisk syra till aiolin - det lyfter smaken ytterligare ett snäpp. Som pricken över i:et skålade vi i en flaska vitt vin. Kändes verkligen som att sommaren kommit på riktigt!
Aioli
1 äggula
1 vitlöksklyfta, finriven eller pressad
2 tsk pressad citronsaft
1 tsk dijonsenap
3 dl rapsolja (eller annan ganska neutral olja)
salt
Vispa äggula, vitlök, senap och citronsaft i en bunke. Häll i oljan under vispning i en tunn jämn stråle. Var framför allt försiktig i början så att aiolin inte skär sig. Ju mer olja du har haft i desto mer frikostig kan du bli. Smaka av med salt och ev. mer citron så att du får den så syrlig som du vill ha den.