Godaste morotskakan

Jag älskar morotskaka och efter att ha provlagat ett antal olika recept genom åren har jag fastnat för detta från Leila Lindholm. Det här måste vara bästa sättet att använda sig av grönsaker... :-) Om du ska grädda den i en liten långpanna (halva storleken av en vanlig) så korta gräddningstiden något. Den går även att göra som muffins men då måste du också korta gräddningstiden. Har inte koll på exakta tider utan du får känna med en provsticka. När inget fastnar på stickan är den färdig. Funkar lika bra till fikat som till dessert.
Morotskaka
3 ekologiska ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
1 1/2 tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
1/2 tsk malen ingefära
1 nypa salt
1 1/2 dl solrosolja
4 1/2 dl finrivna morötter
Glasyr:
60 g mjukt smör
4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 lime, skalet
100 g philadelphiaost
Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i äggsmeten. Tillsätt solrosolja och rårivna morötter. Fyll smeten i en smord form och bröad kakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen i 150 grader (125 grader varmluft) cirka 55 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig. Låt kakan svalna. Vispa alla ingredienser till glasyren krämigt. Bred glasyren över morotskakan.