Pumpasoppa

 
Efter att det har varit lite kallt den senaste tiden så blev jag sugen på att göra en soppa med lite hetta. I Elle mat & vin hittade jag receptet på den här pumpasoppan med sting. Den blev riktigt het och god så för att få en lite mildare smak toppade jag med en klick yoghurt. När den serverades i helgen så strålade ju solen och det var riktigt sommarvarmt men den smakade lika gott ändå. Jag använde butternutpumpa i min soppa.
 
Pumpasoppa med sting
1 liten finhackad gul lök
1 finhackad vitlöksklyfta
1/2-1 urkärnad och finhackad röd chili
1 msk smör
600 gram pumpakött, urkärnat och skuret i bitar (ca 1 kg hel pumpa)
2 msk hackad ingefära
2 dl mjölk
1 burk kokosmjölk, 400 ml
3 dl vatten
1 1/2 hönsbuljong
2-3 msk citronsaft
 salt, svartpeppar
2 dl tjogck
1 kruka färsk koriander

Skala och dela ner lök, vitlök och chili (kärna ur chilin om du vill ha lite mildare smak) i mindre bitar och fräs sedan i smör i en rymlig kastrull på medelhög värme ett par minuter. Tillsätt pumpa, ingefära, mjölk, kokosmjölk, vatten och buljong. Koka upp och låt sjuda 10 minuter eller tills pumpan är mjuk. Mixa soppan slät med en stavmixer, tillsätt ev mer vatten om det behövs. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Servera varm med en klicka yoghurt och lite färsk koriander.
 
 

Kommentera här: