Krabbelurer

 
Långhelgen bjöd på smaskiga långfrukostar, bland annat provade jag att göra krabbelurer efter ett recept som jag hittade på Jennys Matblogg. De smakade som stekt sockerkaka och fick högsta betyg av både barnen och de vuxna.
 
Krabbelurer
1,5 dl strösocker
4,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
2 ägg
1,5 dl mjölk
smör till stekning
1 msk florsocker (till garnering)
 
Blanda de torra ingredienserna i en skål. Vispa ner ett ägg i taget och tillsätt sedan mjölken. Smält ganska mycket smör i en stekpanna och klicka sedan ut tre stycken krabbelurer i taget i stekpannan och stek dem på medelhög värme tills de fått en gyllene färg. Pudra över florsocker och servera genast, som de är eller tillsammans med bär, sylt, lönnsirap eller något annat som du gillar.
 

Kommentera här: