Hurtbulle

Frysen ekade tom på lite mörkare bröd och eftersom hembakat smakar så mycket godare än det köpta brödet så bestämde jag mig för att baka något. Jag har bakat filmjölksbröd tidigare och jag tycker att det är så himla gott så jag letade bland recepten och hittade det här. Receptet kommer ursprungligen från Arla men jag hittade det hos Pickipicki. Jätteenkelt och gott!
Hurtbulle
2 dl fiberberikade havregryn
5 dl vetemjöl
1 dl krossade linfrön
1 dl russin
1 dl grovhackade hasselnötter
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 dl mild yoghurt
½ dl flytande honung
½ dl lingonsylt
5 dl vetemjöl
1 dl krossade linfrön
1 dl russin
1 dl grovhackade hasselnötter
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 dl mild yoghurt
½ dl flytande honung
½ dl lingonsylt
1 msk havregryn som garnering
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör ner yoghurt, honung och lingonsylt. Smörj en brödform med lite olja, häll i smeten och strö över lite havregryn. Grädda brödet i nedre delen av ugnen i 200 grader (175 grader om du kör i varmluftsugn) i ungefär en timme. Låt brödet svalna på galler under bakduk.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör ner yoghurt, honung och lingonsylt. Smörj en brödform med lite olja, häll i smeten och strö över lite havregryn. Grädda brödet i nedre delen av ugnen i 200 grader (175 grader om du kör i varmluftsugn) i ungefär en timme. Låt brödet svalna på galler under bakduk.