Frasigaste pannkakorna

När tjejerna får önska mat så blir det pannkaksfest! Jag har kommit på ett jätteenkelt sätt för att få superfrasiga pannkakor - använd rågsikt i smeten! Prova - blir riktigt bra.
Pannkakor
1,5-2 dl vetemjöl
1 dl rågsikt
1/2 tsk salt
6 dl mjölk
3 ägg
2-3 msk (30-50 g) smör
Blanda mjöl och salt i en hög skål eller tillbringare. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn smet. Häll sedan i resten av mjölken. Vispa sist i äggen. Smält fettet och rör ner det i smeten. Hetta upp en pannkaka med en liten klick smör (behövs bara till den första omgången, sedan räcker det med det fett som finns i smeten). Häll i ett tunt lager smet (ca 3/4 dl) och vicka på stekpannan så att den blir jämnt fördelad. Sänk värmen till medeltemperatur. När ytan har stelnat och blivit matt är det dags att vända pannkakan och grädda på andra sidan. Färgen ska vara ljust gyllenbrun. Rör om lite i smeten innan du häller i nästa laddning så att inte mjölet sjunker till botten. Njut med sylt, mos, färska bär, grädde, glass eller något annat mumsigt!