Yoghurtpannacotta med passionsfrukt och kokos

Efter grillningen blev det en krämig pannacotta till dessert. För att den inte skulle bli för tung valde jag att göra en yoghurtpannacotta som blir lite friskare i smaken. Denna toppades med en gelé som jag hittade när jag var i Uppsala senast. Den kommer från Hugo Ericson och smakade passionsfrukt och kokos. Doften påminde om sololja men smaken var jättegod. Vi toppade med en lakritsmaräng och lite lakritsgranulat. Låter kanske som en knasig kombination eller för mycket på en gång men det blev riktigt gott!
Yoghurt- och vaniljpannacotta
2 dl grädde
2 dl mild naturell yoghurt
2 gelatinblad
75 g socker
1/2 vaniljstång
4 msk marmelad
0,5 dl vatten
1 gelatinblad
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna, lägg frön och stång i en kastrull med grädde och socker, låt koka upp. Smält ner gelatinbladen i grädden och sila. Blanda med yoghurt och häll upp i portionskoppar, låt stelna i kyl minst 1 timme. När pannacottan har satt sig gör du gelén. Lägg gelatinbladet i kallt vatten i ca 5 minuter. Koka upp marmelad och vatten i en kastrull. Dra av plattan och rör ner gelatinbladet. Låt svalna något och skeda upp i kopparna. Låt stelna i minst 2 timmar. Dekorera med t ex lakritsmaränger, granulat och en citronmelisskvist.
Gott att dricka till är Nivole - ett sött, pärlande vin från Piemonte i Italien som finns på Systembolaget.
Receptet på yoghurtpannacottan kommer från Christian Hellberg.